Morinherba.com Situs Kesehatan dan Herbal No.1 obat herbal stroke alami timbangan timbangan digital tips mengecilkan perut cara cepat menurunkan berat badan cara menghilangkan kantung mata cara menghilangkan komedo cara menghilangkan flek hitam manfaat madu kata motivasi resep kue basah resep kue bolu kata kata lucu Kata Kata Motivasi Kata Kata Mutiara
Bine ati venit !
2011      Jul 21

 

Valeriu Tabără nu e doar fudul, ci şi limbut. Trufia şi sarcasmul completează portretul unui ins care vrea să pară, întotdeauna, stăpân pe situaţie. Ca majoritatea colegilor săi din guvern, am impresia că şi Tabără e – vorba lui Andrei Marga – un ministru nepregătit pentru job. Face pe specialistul în agricultură şi pretinde că e un bun cunoscător în domeniu. O fi, deşi eu, unul, sesizându-i suficienţa preponderent-grobiană, mă cam îndoiesc. Ceea ce m-a frapat însă la guralivul acesta aciuat la PD, după mai multe ocoluri făcute în politica românească, e că, aidoma unui meteorolog, a anunţat vijelia ce va să vină asupra postului de televiziune Antena 3. A spus-o cu răutatea specifică celui ce-şi doreşte din inimă să i se împlinească prevestirea. Din punctul meu de vedere, mai devreme sau mai târziu (dar nu mai târziu de jumătatea anului 2012), acest lucru se va întâmpla. De ce sunt eu atât de sigur? Pentru că Antena 3 a rămas singurul post TV care se opune, la modul declarat, actualului regim. Or, regimul ăsta nu concepe şi nu admite nici în ruptul capului să i se opună cineva. Fapt pentru care tare mă tem că pentru Antena 3, dacă nu pentru întregul trust Intact, numărătoarea inversă a început…

2011      Jul 17

 

Se împlinesc, iată,  patru luni de când Coaliţia Internaţională, cu Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie în capul listei,  a pornit ofensiva militară în Libia. Intervenţia armată vizează răsturnarea lui Muammar Gaddafi, aflat în fruntea ţării arabe de 42 de ani. Să ne reamintim cum şi-au motivatatunci  marii lideri ai lumii concentrarea de forţe asupra Libiei.
“Am autorizat o acţiune militară limitată în Libia pentru că nu putem rămâne cu braţele încrucişate când un tiran spune poporului său că nu-l va ierta”, a spus preşedintele american Barack Obama. Premierul britanic, David Cameron,  anunţa că a venit vremea acţiunilor în Libia pentru că “Gaddafi este responsabil pentru asta”. “A minţit comunitatea internaţională, a promis un armistiţiu pe care l-a încălcat. Continuă să-şi agreseze propriul popor”. Totodată, preşedintele Franţei Nicolas Sarkozy a declarat că “poarta diplomaţiei se va redeschide în momentul în care agresiunile (făcute de Gaddafi în Libia n.r.) vor înceta”. A avut ceva de spus până şi Traian Băsescu, preşedintele român apreciind că “un şef de stat care trage în propriul popor nu mai are niciun fel de legitimitate”. Totul a culminat cu spusele drasticului secretar al apărării Marii Britanii, Liam Fox: „Da, îl vom ucide pe Gaddafi”,

Au trecut, aşadar, patru luni, şi ce constatăm? Nimic altceva decât că ,,poporul” în care ,,trăgea” Gaddafi, este solidar cu ,,dictatorul” într-o proporţie covârşitoare. Că, dacă lucrurile n-ar sta aşa, Gaddafi ar fi demult prins, iar declaraţiile puternicilor lumii deja puse în aplicare.

 

Printre puţinele ţări care au fost reticente la acţiunile expansive ale Coaliţiei Internaţionale a fost şi Rusia, care a  cerut imediat SUA, Marii Britanii şi Franţei să înceteze utilizarea forţei în Libia. Într-o scurtă declaraţie a ministrului de externe rus, dată la puţine ore de la declanşarea operaţiunilor militare, acesta a spus că, în urma raidurilor aeriene coordonate de cele trei state, există civili printre morţii şi răniţii din Libia, iar multe dintre străzile şi podurile din marile oraşe sunt distruse, precum şi un centru de cardiologie. De asemenea,  Aleksandr Lukaşevici a cerut “ţărilor vizate să înceteze de urgenţă recursul la folosirea neselectivă a forţei”.

 

Acum, dacă am analiza cu luciditate situaţia, am constata că, de fapt, poporul libian, în marea lui majoritate, este alături de Muammar Gaddafi şi nu împotriva lui, iar intervenţia militară a forţelor militare internaţionale nu se impunea. Şi că Turcia, Rusia şi Germania, ţări care n-au agreat ofensiva militară în Libia, preferând expectativa, au procedat just.

 

 

2011      Jul 13

 

Nu înţeleg un lucru: dacă PDL a hotărât să boicoteze Antena 3, de ce Antena 3 deplânge public acest fapt? Antena 3 e dependentă cumva de opiniile obraznice şi de diversiunile pline de cinism ale gudurăilor Puterii ? Antena 3 nu poate dezbate teme fără acompaniamentul sonor al stridenţilor papagali? Fără colaboraţioniştii regimului actual nu se pot face talk-show-uri? Mi-a fost mie ruşine văzând-o pe Dana Grecu apucată de pandalii şi dându-se de ceasul morţii că, vezi-Doamne, în lipsa portocalezilor, nu mai are cui ridica mingi la fileu. Sau auzind-o pe Alessandra Stoicescu, duduiţa aceea insipidă, cum  îi mulţumeşte din inimă, din suflet şi din toţi rărunchii unui anume Oajdea, un duplicitar nevolnic şi un manipulator de duzină, pentru că insul a acceptat să intre, telefonic, în emisiunea ‘mneai. E prea de tot, ba, e chiar dezonorant! Adică, cineva nu mai vrea să-ţi calce pragul şi să-ţi murdărească rogojina şi tu, în loc să-i mulţumeşti lui Dumnezeu de pleaşcă, te căinezi şi boceşti de parcă s-a terminat lumea. Fă, Anteno 3, lumea nu a început şi nu se termină cu pedeliştii, oricât şi-ar dori ei să credem asta. Judecaţi-i în lipsă, ce mare scofală! Şi, dacă tot pusei eu azi atâtea întrebări pe adresa disidentei Antene 3, una în plus nu cred să mai conteze. Aşa că: iubitorul ăla de regim Băsescu, pre numele lui Ilie Şerbănescu, de când e ,,maestru”?